dilluns, 6 de maig del 2013

Entrada

Vivim una època de canvis impredictibles. D’un quant temps ençà, en la nostra societat havíem arribat a pensar que pro porcionant píndoles de lleure i diversió a les persones ja n’hi havia prou per saciar la seva fam. Per contra, parlant-hi amb profunditat, de seguida es fa perceptible la fal·làcia: el gros de la gent està més àvida de coneixement del que ens fan creure, i té una curiositat i unes ganes d’aprendre i de des cobrir bona música, pintura, filosofia, novel·la o poesia, que no pot satisfer el nostre món hipercomunicat, sovint més pendent de subministrar banalitats que cultura de qualitat. 

La programació de la Setmana de la Poesia de Barcelona 2013 s’ha ideat partint del desig de potenciar la interconnexió entre la societat, els seus poetes i el món del llibre. Al llarg de set dies, començant amb els Jocs Florals el 8 de maig i acabant amb el Festival Internacional el dia 14, Barcelona serà l’escenari d’un acurat ventall de recitals, trobades, concerts i conferències que tindran com a protagonistes des dels creadors d’aquí (de totes les generacions i provinents de tots els territoris de parla catalana) fins a destacadíssimes figures internacionals, passant per editors, traductors, crítics literaris, músics o bloguers. 

Incardinat plenament en el vertiginós segle XXI, l’univers poètic impregna la resta de les arts, forma part del nostre paisatge quotidià. Els poetes són avantatjats i aguts cro nistes de la realitat que ens envolta, i els llibres, la materia lització de les seves riques veus. La Setmana aspira a obrir de bat a bat a tota la gent encuriosida la finestra de la poesia, amb l’esperança que resti oberta els 365 dies de l’any.

D. SAM ABRAMS I ERNEST FARRÉS
Directors de la Setmana de la Poesia de Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada